Franciaországban ahhoz, hogy egy divatház reklámkampányaiban hivatalosan is használhassa az haute couture kifejezést, és megkapja az couture ház címet, a következő fontos követelményeknek kell megfelelnie:

     -Privát ügyfelek számára megrendelésre gyártott, egyedi darabokat kínáljon,
     -Párizsban saját szabászatot működtet, legalább 15 tagú stábbal,
     -Minden évadban bemutat egy minimum 35 darabos haute couture kollekciót a párizsi közönségnek.

 A kritériumokat 1945-ben állították fel, de azok betű szerinti betartása máig is kötelező jelleggel bír.A Chambre syndicale de la haute couture szigorúan ellenőrzi az haute couture cím hasznalátatát.

Ilyen párizsi divatház például a Christian Dior, a Chanel, a Christian Lacroix, Jean Paul Gualtier, az olasz Valentino és még páran.

Trackback address for this post::

https://scaladora.blog.hu/api/trackback/id/tr881595435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ybsen_AK 2009.12.14. 21:34:07

igazán elvont rucik, úgy vélem parádés képeket választottál a stilus szemléltetéséhez. Csak így tovább, the goal is world domination! :P:) sairatlack
süti beállítások módosítása