Katherine Ann Moss néven 1974. jan. 16.-án született Londonban.
1988-ban fedezte fel Sarah Doukas, a Storm Modellügynökségtől.

1989-ben készített egy fekete-fehér fotósorozatot a The Face magazin részére Corinne Day The Third Summer of Love címmel. 1995-ben Fashion Personality of the Year díjat nyert, egy évvel később Vogue/VH1 Model of the Year díjat, 2005-ben pedig Vogue/CFDA díjat tudhatott magáénak, amit az amerikai divattervezők ítéltek neki. Még ebben az évben szerződést kötött a Rimmellel, majd 2006-ban a Nikonnal, aminek a hirdetésén meztelenül pózolt egy fényképezőgéppel.

2005. szeptember 15.-én a Daily Mirorr címoldalon hozta a Mossról készült kokainszippantós fotót. Ezért a H&M bejelentette, hogy nem kíván vele dolgozni az őszi kampány során. A szerződés évi 4 millió fontot ért. Rövid időn belül több más nemzetközi cég is megtagadta a vele való munkát. Moss nyilvánosan bocsánatot kért, és dolgozott tovább azoknak a cégeknek, akik továbbra is igényt tartottak rá, mint például a Dior. Novemberben bejelentkezett egy arizóniai elvonóra, de nem csinálta végig.

Egy évvel kokainbotránya kirobbanása után nagy visszatérést produkált. 2006-ban elnyerte az Év Modellje díját a British Fashion Awardson, és ugyanabban az évben szerepelt a Pirelli naptárában. 2007-ben elkészítette első, 50 darabból álló kollekcióját a Topshoppal karöltve, ami hihetetlen sikert aratott, és munkájáért 3 millió font fizetséget kapott.

 

Trackback address for this post::

https://scaladora.blog.hu/api/trackback/id/tr621672844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása