Naomi Campbell 40 éve Londonban született. Apját nem ismerte, ugyanis amikor Naomi két hónapos volt, a férfi elhagyta a 18 éves anyát, Valerie Campbellt. Amíg anyja Európában túrnézott a kis Naomira bébiszitter vigyázott. 10 éves korában anyja beiratta az Italia Conti Academy-ra, ahol balettot tanult.

Hét évesen feltűnt Bob Marley: Is This Love videoklippjében. Modell karrierjét jóval később 15 évesen kifotó-modellként kezdte és hamarosan több magas színvonalú cég szerződtette kampányába, mint például a Lee Jeans vagy az Olympus Corporation, későbbb pedig egy teljes kampányt köszönhetett neki a Raulph Lauren. Szintén 15 éves volt, amikor 1986 áprilisában övé lehetett az Elle címlapja, bár csak egy modellt helyetessített aki elmaradt a fotózásról. 1988 augusztusában viszont már ő lehetett az első fekete modell, aki egy Vogue Paris címlapot is magának tudhatott. (Állítólag a kitűntetést barátjának és egyben mentorának Yves Saint Laurent-nak köszönhette.)

Mára már több, mint 100 Vogue címlappal büszkélkedhet.

Trackback address for this post::

https://scaladora.blog.hu/api/trackback/id/tr771527356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No feedback.
süti beállítások módosítása